gelezen boeken
home  terug

2007-10-07 22:37:12
Strikt van Minke Douwesz
Een recensie geschreven door Suzanne.

Voor mij persoonlijk veel zaken van herkenning in dit boek! Een vrouw van 34 jaar, werkzaam in de psychiatrie, houdt van boeken, films, wandelen in de bergen en vooral van katten...ben alleen niet lesbisch. Het mooie van dit boek vind ik hoe uitgebreid staat beschreven hoe iemand voelt en denkt, ook tijdens communicatie met een ander. Knap dat iemand dat zo op kan schrijven.

Cijfer: 8  

2007-10-08 09:05:21
Strikt van Minke Douwesz
Een recensie geschreven door Lonneke.

Tja, ik heb het boek ingebracht omdat het allerlei onderwerpen had die mij aanspreken, waar ik nieuwsgierig naar ben of die ik in andere verhalen weinig/niet ben tegengekomen (dijkhuis, psychiatrie, poezen, psychoanalyse, lesbisch zijn) maar ik vond het uiteindelijk toch een beetje tegenvallen. Het is een erg lang verhaal dat leest als een dagboek. De liefde krijgt een grote rol en doordat allerlei situaties en interacties (bijna) letterlijk opgeschreven worden, wordt het traag en lijkt het meer op een filmscript. Er wordt weinig aan de lezer overgelaten: wat je leest, dat is wat je krijgt. Ik had verwacht dat er wat meer diepgang in zou zitten. Toch is het geen onaardig verhaal en vind ik dat ze bepaalde zaken ook wel weer heel herkenbaar op kan schrijven. Hoewel het hele verhaal dus wel wat korter kan, vind ik wel dat het makkelijk leest.

Cijfer: 6.8  

Bezoekersbeoordeling: 4.5  ( gebaseerd op: 368 stemmen. )    
Stem:            
Extra info:  Uitgeverij  |  2003 |  837 blz. |  90 282 0993 x | Er zijn 2 recensies geschreven door de leesclub.  |  En 0 door bezoekers.
Er is nog geen bezoekersrecensie voor Strikt geschreven.
Ben jij de eerste die er een schrijft?