gelezen boeken
home  terug

2007-10-07 22:35:20
Knielen op een bed violen van Jan Siebelink
Een recensie geschreven door Suzanne.

Wat een droevig boek, maar wel erg mooi! Leverde aardige discussies over het fenomeen 'godsdienst' op.

Cijfer: 8  

2007-10-08 09:04:39
Knielen op een bed violen van Jan Siebelink
Een recensie geschreven door Lonneke.

Wat een andere wereld wordt hier beschreven! Ik kan gelukkig zeggen dat er voor mij niks herkenbaars in zat. Ik had daarom in het begin wel moeite om me in te leven in de wereld van de verschillende personen. Het verhaal leefde daarom voor mij niet echt. Pas op het eind wordt het mij echt duidelijk wat voor een invloed zijn geloofsbelevenis heeft op de verhoudingen binnen zijn gezin. Wat een keuze heeft zo'n man gemaakt. En tjonge, hoe kan een geloof zulke eisen stellen aan mensen. En dat mensen daar dan toch mee bezig blijven, zelfs bijna als een verslaving. Hoe al zijn zuurverdiende centen opgaan aan die boekjes waarin "de waarheid" te vinden is. Heel apart....

Cijfer: 8  

Bezoekersbeoordeling: 4.4  ( gebaseerd op: 530 stemmen. )    
Stem:            
Extra info:  Uitgeverij  |  2005 |  446 blz. |  90 234 1665 1 | Er zijn 2 recensies geschreven door de leesclub.  |  En 1 door bezoekers.
Voor het boek Knielen op een bed violen zijn ook recensies geschreven door bezoekers van onze website.
Lees onderstaande meningen of schrijf er zelf een...
21 maart 2009, 19:16
Een bezoekersrecensie geschreven door: Hein van den Heuvel.

Met tranen in mijn ogen heb ik het boek gelezen. Het had over mij en mijn vader kunnen gaan! Achter op de bromfiets zat ik op weg naar Ijsselstein of Vianen naar een broeder of zuster van een strenge huisgemeente. Wel hele aardige mensen hoor. In de Lopikerwaard zijn nog steeds groepjes mensen die niet in de kerk komen, maar de oude schrijvers lezen. Vriendelijke en vrome mensen met angst voor de dood. Angst om voor God als rechter te verschijnen. Dit boek zal voor menigeen veel te zwaar zijn en moeilijk om te doorgronden. Je kunt veel beter eerst een paar andere boeken van Siebelink Lezen. In andere boeken komt zijn vader en zijn geloof ook voor. Maar minder extreem en beter toegankelijk voor mensen die onvoldoende op de hoogte zijn met bevindelijkheid en vroomheid van dit type mensen. Aanbevolen om vooraf te lezen: De twee aan de overkant en de Kwekerij. Of een ander boek van Siebelink.

Cijfer: 9.5