gelezen boeken
home  terug

2007-12-23 12:21:55
Zaterdag van Ian McEwan
Een recensie geschreven door Suzanne.

Een heel boek vol schrijven over de ervaringen van iemand op 1 dag, vond ik knap gedaan. Het eerste deel van het boek moest ik er een beetje inkomen, misschien door de overdosis medische termen waar ik als leek niet zoveel mee kon, halverwege het boek werd ik pas echt `gegrepen`. Sommige leden van de leesclub hadden wat moeite met de vele lange zinnen en alle uitweidingen, ik heb hier weinig van gemerkt. Er zitten zeker mooie passages in het boek die het wel de moeite van het lezen waard maken.

Cijfer: 7.3  

Bezoekersbeoordeling: 4.4  ( gebaseerd op: 368 stemmen. )    
Stem:            
Extra info:  Uitgeverij  |  2005 |  324 blz. |  90 6169 747 6 | Er is 1 recensie geschreven door de leesclub. |  En 1 door bezoekers.
Voor het boek Zaterdag zijn ook recensies geschreven door bezoekers van onze website.
Lees onderstaande meningen of schrijf er zelf een...
1 april 2011, 19:22
Een bezoekersrecensie geschreven door: Trudie.

Een prachtig boek, wat mij zeer aansprak is de beschrijving van het gewone alledaagse van een persoon met een intense beschrijving van al zijn gevoelens, voorkeuren, wensen, twijfels en onzekerheden. Het geeft een inzicht in de kwestbaarheid van de hoofdpersoon en van de mens. Hij streeft daarnaast sterk naar controle op de aspecten in zijn leven die hem gelukkig maken en zijn rustige geluk waarborgen. Echter hoe kwetsbaar ben je uiteindelijk? De situatie bepaalt. De rode draad van de Irakkwestie speelt dan wel een belangrijke rol en gaat als een rode draad door het boek, echter op een wijze zoals dat ook in het leven gaat, je bouwt het in als een gegeven, in je ritme van de gebeurtenissen van de dag.

Cijfer: 8