gelezen boeken
home  terug

2010-05-01 13:16:45
De voorlezer van Bernhard Schlink
Een recensie geschreven door Suzanne.

Eigenlijk vonden alle leden van de leesclub dit wel een mooi boek. Ik vond het interessant om te lezen hoe 1 toevallige ontmoeting zo`n impact kan hebben op een mensenleven. Naar aanleiding van het boek kwamen we uit op morele dilemma`s over hoe ver autonomie reikt. En of geluk nog wel geluk kan zijn als het verhaal een ongelukkige afloop kent.

Cijfer: 7.5  

Bezoekersbeoordeling: 4.2  ( gebaseerd op: 371 stemmen. )    
Stem:            
Extra info:  Uitgeverij  |  1995 |  191 blz. |  978 90 5936 255 0 | Er is 1 recensie geschreven door de leesclub. |  En 3 door bezoekers.
Voor het boek De voorlezer zijn ook recensies geschreven door bezoekers van onze website.
Lees onderstaande meningen of schrijf er zelf een...
13 juli 2011, 10:50
Een bezoekersrecensie geschreven door: Lucie Van Landeghem.

Wij lazen dit boek met onze leesclub Kalliope. Wij vonden het een heel mooi verhaal over liefde, schuld, wroeging, schaamte en verraad. Ook andere thema`s komen aan bod zoals analfabetisme en de oorlog. De roman zelf roept toch een aantal vragen op. Hoe komt het dat die ouders niets weten van die relatie? Toch wordt de relatie van het hoofdpersonage met zijn vader heel scherp weergegeven. Wij hebben heel erg van het boek genoten.

Cijfer: 8  

14 december 2011, 11:49
Een bezoekersrecensie geschreven door: Rode Muur.

Voor onze leesclub (http://www.rodemuur.nl) De Voorlezer van Bernard Schlink het het eerste boek dat we lazen. En we vonden het fantatisch.Cijfer: 8  

2 juli 2013, 18:38
Een bezoekersrecensie geschreven door: Henny Jellema.

Prachtige stijl en een origineel verhaal. Maar ik blijf met één vraag zitten: waarom was deze vrouw analfabeet? Dat wordt niet verklaard en dat stoort mij.
Deze vrouw was niet opgegroeid in de jungle van Afrika of in een oorlogsgebeid waar geen school was. Ze is opgegroeid in een omgeving waar ook voor de oorlog een goede educatieve traditie bestond. In het Duitsland van Thomas Mann en Goethe leert iedere normaal mens lezen. Ze was duidelijk niet dom en had ook geen dyslexie (want dan had ze met die cassettes ook niet kunnen leren lezen) Dus waarom heeft zij nooit lezen geleerd?
Het stoort mij als auteurs het niet zo nauw nemen met logica.

Cijfer: 7