gelezen boeken
home
Klik op de titel om een recensie van het boek te lezen.

Pagina:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 
Zwart water geschreven door Kerstin Ekman
6.7

Op midzomeravond worden twee kampeerders in een moerassig berggebied in Noord-Zweden vermoord in hun tent. Ondanks alle verhoren en confrontaties wordt de dader niet gevonden. Na verloop van tijd keert de rust in de streek ogenschijnlijk terug, maar onder de oppervlakte blijft de onopgeloste dubbele moord de bewoners in zijn greep houden. Het wordt duidelijk dat bijna iedereen tegen de politie heeft gelogen of dingen heeft verzwegen om zichzelf of anderen te beschermen. Wanneer iemand jaren later door toeval een aanknopingspunt denkt te hebben voor de ware toedracht, heeft dat onvermijdelijk een derde moord tot gevolg.
Eilandgasten geschreven door Vonne van der Meer
6.6

In Duinroos, een eenvoudig maar gastvrij huurhuis op een Waddeneiland, volgen de vakantiegangers elkaar op. Een stel jonge ouders komt naar het eiland in een poging hun huwelijk te redden; een weduwnaar met het voornemen een einde aan zijn leven te maken; een twintigjarig meisje dat net ontdekt heeft dat ze zwanger is; een veertiger die op zijn werk wordt ingehaald door een jongere, energiekere collega; drie studenten die twijfelen wie voor wie bestemd is. De werkster, die het huis aan het begin van de zomer schoonmaakt en aan het einde van het seizoen winterklaar afsluit, beziet van een afstand het komen en gaan.
Geheime kamers geschreven door Jeroen Brouwers
7.2

Jelmer van Hoff, achter in de veertig, vanwege zijn faalangst afgekeurd leraar geschiedenis, leeft op een woonboot samen met zijn ziekelijke hond en zijn vrouw Paula Doorenbos. Sinds de geboorte van hun mongoloïde dochter Hanneke is hun huwelijk uitgeblust. Paula heeft het kind nooit kunnen accepteren en heeft Jelmer verboden haar nog aan te raken. Hij denkt vaag aan een dissertatie en komt haast nooit de deur uit. Zijn schommelstoel is het enige dat beweging brengt in zijn leven. Tot hij onverwacht een uitnodiging krijgt voor de inaugurale rede van zijn oude studiegenoot Nico Sibelijn, aangesteld tot professor in de archeologie.
De kleine vriend geschreven door Donna Tartt
6.9

In een kleine stad in Mississippi groeit Harriet op, geplaagd door de moord op haar negen jaar oudere broertje, dat opgehangen aan een boom werd gevonden toen ze nog een baby was. Robins moordenaar is nooit gevonden, noch heeft de familie het verlies ooit kunnen verwerken. Met een vader die gescheiden leeft van de familie en een moeder die verlamd is door verdriet, leeft Harriet grotendeels in de wereld van haar eigen verbeelding. Maar voor Harriet is Robin ook de schakel met de gelukkige tijd van vroeger, die ze kent van foto`s en verhalen, en dus besluit ze in de zomer van haar twaalfde jaar zijn moordenaar te vinden en revanche te nemen.
De gelukkige huisvrouw geschreven door Heleen van Royen
7.6

Maak kennis met Lea, een 31-jarige `kakmadam` uit Aerdenhout, die emancipatie een vies woord vindt en wier echtgenoot Harry in het vastgoed zit (`wat dat is weet ik niet, maar het geld komt met scheppen binnen`). Op een kwade dag besluit Harry dat hij een kind wil. Lea stemt toe, nadat ze zijn overeengekomen dat hij haar elke avond zal nemen. Na de bepaald niet vlekkeloze geboorte van Harry jr. is iedereen in de (roze) wolken behalve Lea zelf. Ze ontspoort volledig en belandt uiteindelijk op de sofa van jetset-shrink Beau van Kooten. Hij probeert haar ervan te overtuigen dat de tragische dood van haar vader de oorzaak is van haar huidige crisis...
Mystiek lichaam geschreven door Frans Kellendonk
6.2

Dit boek wordt gedragen door drie personages: een vader, zijn zoon en zijn ongehuwde dochter. De vader is een vrek. Geld houdt zijn verlangen gaande, het geeft hem een eeuwige jeugd. Hij bewoont de Hemel der Ideeën. Zijn zoon doet dat ook. Maar hij past voor de ondergeschikte rol die de man in de schepping is toebedeeld en gaat op zoek naar een andere manier van leven. Op een koude paasmorgen kijkt de vader uit zijn slaapkamerraam. Boven op de poortstijl ziet hij zijn ongehuwde dochter zitten. Zij heeft een boodschap voor hem en haar broer: ze heeft besloten een kind op de wereld te zetten.
Het sexuele leven van Catherine M. geschreven door Catherine Millet
3.0

Dit boek gaat niet over relaties of gevoelens, het gaat over seksualiteit. Over het waarom, hoe, wanneer, hoe vaak en met wie. Catherine M. deelde niet alleen het bed met wie maar voorhanden was, ze ondernam ook ongebruikelijke avonturen op het gebied van haar seksualiteit, zoals groepsseks op alle mogelijke en onmogelijke plaatsen en tijdstippen. Hier is een vrouw aan het woord die, niet gehinderd door schuld- of schaamtegevoelens, zich gedreven weet door een volstrekt onbevooroordeelde nieuwsgierigheid. Het resultaat is een boek over een seksueel bestaan van na de pil en vóór Aids.
De dochter geschreven door Jessica Durlacher
7.7

De drieëntwintigjarige Max Lipschitz ontmoet de jonge Sabine Edelstein in het Anne Frankhuis. Vanaf dat moment horen ze bij elkaar, de gereserveerde Max en de door het verleden geobsedeerde Sabine. Tot Sabine na bijna anderhalf jaar zonder enige aanleiding verdwijnt. Vijftien jaar later ziet hij haar terug op een boekenbeurs in Frankfurt in gezelschap van een beroemde joodse studiobaas uit Hollywood. De gecompliceerde liefde tussen Max en Sabine laait weer op. Daarmee komen ook de vragen weer terug. Langzaam zal Max erachter komen dat de redenen voor haar verdwijning schokkender zijn dan hij ooit had kunnen vermoeden.
Dagboek van een Geisha geschreven door Arthur Golden
7

Met de wijsheid van een vrouw die het einde van haar leven nadert, vertelt Sayuri haar levensverhaal. Dat verhaal begint in 1929 in een vissersdorpje. Haar moeder is ziek, haar vader oud en versleten. Door een bizar ongeluk komt ze onder de aandacht van meneer Tanaka, de rijkste man van het dorp, die haar vader weet over te halen zijn acht jaar oude dochter aan een geishahuis in Kyoto te verkopen. In het hart van Kyoto maakt Sayuri zich de vaardigheden van een geisha eigen. Maar wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt en de geishahuizen hun deuren sluiten, moet Sayuri haar leven opnieuw inrichten.
Aprilheks geschreven door Majgull Axelsson
6.3

Een van mijn zussen heeft het leven gestolen dat voor mij bestemd was. Ik wil weten wie. Zo denkt de gehandicapte Desiree, die al een leven lang op bed ligt. Ze is als baby begin jaren vijftig door haar alleenstaande moeder, die al jong weduwe is geworden, in een inrichting geplaatst. Daarna heeft deze zich over drie pleegdochters ontfermd zonder hen te vertellen dat ze ook een eigen dochter heeft. Als Desiree het leven van haar zussen binnendringt, wordt het evenwicht tussen de vrouwen verstoord. Hoe sterk is de relatie tussen een moeder en haar drie pleegdochters als blijkt dat de moeder ook een kind van zichzelf heeft?

Pagina:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12