gelezen boeken
home
Klik op de titel om een recensie van het boek te lezen.

Pagina:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 
Apollyon de Antichrist geschreven door Han Peeters
4.5

Emile van Straten is een kunsthistoricus met een voorliefde voor golf, zeiljachten en dure auto`s. Met zijn nieuwe liefde Jenny vertrekt hij op wereldreis in zijn zeilschip de `Davy Jones`. Hun eerste grote stop zal op de Azoren zijn. Van een relaxed tripje komt echter weinig terecht aangezien Unesco hem vraagt om het raadsel van een pas gevonden wereldkaart met Atlantis op te lossen. Emile aanvaardt de opdracht vindt korte tijd later het werkelijke verloren symbool, waar de vrijmetselarij en illuminati al eeuwen naar op zoek zijn. Dit symbool blijkt de sleutel te zijn waarmee Emile vele mysteries ontrafelt.
In de ban van mijn vader geschreven door Sandro Veronesi
8

De succesvolle kinderboekenschrijver Gianni Orzan is gelukkig getrouwd met Anna en heeft een zoontje Francesco die net heeft leren fietsen. Dan wordt hij benaderd door een hem onbekende taxichauffeur die beweert dat Orzans onlangs gestorven vader een Russische kgb-spion was. Orzans wereldbeeld begint te wankelen en zo begint de omwenteling van het leven van Gianni Orzan. Vanaf die dag is alles anders dan het lijkt. Orzan moet de waarheid onder ogen zien: hij beseft dat hij een ander is dan degene die hij dacht te zijn, met een ander verleden waarmee hij zal moeten afrekenen.
Een stil vertrek geschreven door Annette Zeelenberg
6.3

Halsoverkop is ze uit Nederland vertrokken, de witte was met rode sok nog nat in de wasmachine. Haar reden is eenvoudig: `Ik kreeg een nieuwe baan.` Bij de piepkleine vakgroep Nederlands op een Amerikaanse universiteit probeert Kay haar draai te vinden. Ze wil zich graag thuis voelen, maar toch lijkt de gewenning niet te komen. Ondanks een paar vriendschappen blijft Kay eenzaam, ze voelt zich onveilig en tot haar eigen verbazing schaft ze zich een pistooltje aan. Dan ontmoet ze in een café een aantrekkelijke man met felgroene ogen. Ze gebruikt het pistooltje, bedreigt de man en neemt hem mee naar huis.
Haar naam was Sarah geschreven door Tatiana de Rosnay
7.5

De tienjarige Sarah wordt in juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar de Velodrome d`Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong, en de sleutel bij zich stak. Ze heeft hem beloofd zo snel mogelijk terug te komen om hem te bevrijden, maar Sarah wordt met haar ouders op transport gesteld en steeds verder weggevoerd. Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs, de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia.
Zolang er leven is geschreven door Renate Dorrestein
7.3

Iedere zomer houden drie vriendinnen, samen met hun mannen en kinderen, een week vakantie met elkaar. Maar dit jaar is alles anders. Veronica is plotseling overleden en Beatrijs neemt een nieuwe partner mee, een ziener met een helse puberdochter. Gwen lijkt, samen met haar Timo en hun vijf dochters, nog altijd de stabiele factor in dit gezelschap. Hun landelijke woning is meer dan deze ene week per jaar een thuishaven voor iedereen. Maar hoe veilig is hun idyllische bestaan? De traditionele week vakantie krijgt een onverwachte wending die het leven van alle betrokkenen op zijn kop zal zetten.
De voorlezer geschreven door Bernhard Schlink
8

Michael Berg, een jonge Duitse scholier, raakt geobsedeerd door Hanna, een tramconductrice die tweemaal zo oud is als hij. Ze is prikkelbaar, geheimzinnig en ze wordt zijn eerste grote liefde. Ze geven zich hartstochtelijk aan de liefde over en daarna leest hij haar telkens voor, het ene boek na het andere, de hele wereldliteratuur. Michael is gelukkig en tegelijk voelt hij zich afhankelijk van Hanna. Maar ze hoedt wanhopig een geheim. Van de ene dag op de andere is zij verdwenen waarna ze in zijn herinnering blijft rondspoken, tot hij haar terugziet op een plaats waar hij haar nooit had verwacht.
De middagvrouw geschreven door Julia Franck
7.2

In het najaar van 1945 vlucht een vrouw met haar zevenjarig zoontje naar het westen, weg van de Russische ‘bevrijders’. Op een klein treinstation ergens in het oosten van Duitsland rusten ze uit. Helene heeft zichzelf en haar kind door de moeilijke oorlogsjaren gesleept. Nu alles achter de rug is, laat ze hem alleen achter op het perron. Ze komt niet meer terug. Het verhaal van Helene begint een twintigtal jaren eerder en beschrijft een jeugd van afgewezen worden, hard werken, zusterliefde en het bestaan in het frivole Berlijn van het interbellum. Julia Franck vertelt het leven van een vrouw, dat vermalen wordt door de woelingen van een dramatische tijd.
Begeerte heeft ons aangeraakt geschreven door Bert Natter
7.7

Bij de vuurwerkramp in Enschede verliest Lucas Hunthgburth zijn beste vriend. Alleen zijn werk als conservator Oude Muziekinstrumenten brengt hem enige verlichting in de jaren van duisternis die daarop volgen. Door een telefoontje van een man die hem een zeldzaam zeventiende-eeuws klavecimbel wil laten zien, belandt Lucas in een klein Gronings gehucht. Daar trekt een stoet merkwaardige dorpsbewoners aan hem voorbij, bezoekt hij een plattelandskermis, is hij getuige van een bizarre begrafenis en zit hij aan bij een diner dat volledig uit de hand loopt. Maar ook komt Lucas Hunthgburth in aanraking met een uiterst begaafde klaveciniste...
De keizer en de astroloog geschreven door Kees 't Hart
5.4

Simon, een pas afgestudeerde arts, wordt uitgenodigd aan het hof van Wilhelm II in Doorn. De Duitse keizer, die na de Eerste Wereldoorlog asiel heeft gekregen in Nederland, is zeer geïnteresseerd in astrologie, een onderwerp waarvoor ook Simon een meer dan gemiddelde belangstelling koestert. Maar de jonge arts is niet alleen in Huis Doorn om Wilhelms horoscoop te trekken. Zijn leermeester, een beroemde zenuwarts, roept zijn hulp in om de keizer te genezen van zijn wanen en dwangneuroses, waarvan obsessief houtzagen en houthakken nog wel onschuldigste zijn. Simons verblijf aan het hof verandert zijn leven voorgoed.
Marte Jacobs geschreven door Tim Krabbé
7.5

Emile ontdekt Marte als negenjarige, als hij veertien is, in een voetbalspel tijdens een verjaardagsfeest van een vriend van zijn ouders. Ze spelen voor het eerst maar allebei goed, zijn een team. Het atletische meisje met de steltbenen en het linkerschot blijft hem bij.
De talentvolle maar verlegen dichter Emile Binenbaum vereert haar: eerst heimelijk, op afstand, maar algauw overwint Emile zijn schroom en zoekt hij contact met haar. Het is het begin van een innige en bijzondere vriendschap tussen twee geestverwanten, die voorbestemd lijken om de rest van hun leven te delen.

Pagina:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12